Revifort (Ревифорт)

Производ: Ревифорт (Revifort)
Наменето: Превенција на онколошки заболувања.
Количина: 60 капсули
Содржи: не содржи пептиди

Се препорачува во случај на:

 • спречување на онкопатологија;
 • имунодефициенција од различна генеза;
 • системски лупус еритематоза;
 • склеродерма;
 • ревматизам;
 • комбинирана кардиоваскуларна патологија;
 • спречување на предсенилација;
 • метаболички нарушувања;
 • како дел од комплекснен третман против рак;
 • дисеминирана склероза;
 • хроничен хепатитис;
 • дијабетес.

Состав: Капсула (желатин), екстракт од пречурка шитаке (Lentinula edodes), екстракт од печурка реиши (Ganoderma licidum), екстракт од печурка маитаке (Grifola frondosa), екстракт од печурка кордицепс (Cordyceps frondosa), екстракт од Ехинацеа (Echinacea purpurea), лактоза (филер), цинк цитрат, екстракт од Ламинарија (Laminaria saccharina), силикон диоксид (агенс против згрутчување), натриум селенит.

Начин на употерба:Возранси и деца над 14 години: 15 дена по 1 капсула 2 пати на ден за време на оброци, потоа се прави пауза од најмалку 10 дена и конзумирањето може да се повтори уште 15 дена. Најефикаснот начин е континуирано конзумирање 1 месец без пауза. Доколку е потребно, конзумирањето може да се повтори во текот на годината.

Опис на состојките:

 • Екстракт од шитаке печурки

Ова се најпрочуени лековити печурки со докажан фармаколошки својства. Шитаке покажува силни антитуморни ефекти. Содржи полисахарид лентинан – молекула B 1,6-1,3-D-глукан со поливалентно дејство врз организмот, зголема брзина на созревање макрофаги, NK-клетки и цитотоксични Т-лимфоцити (CTL); зголемување на нивниот животен век; индуцира и ја подобрува литичката активност на макрофагите, природните клетки убијци и CTL. Ин-1,601,3-Д глуканот ги активира белите крвни зрнца, така што тие поактивно и вешто ги напаѓаат и уништуваат клетките на туморот. Лентинан ги стимулира овие клетки, туморски инхибитори (цитокини, TNF, IL-1).

 • Екстракт од реиши печурки

Б-глуканите од реиши печурките го забрзуваат созревањето на имуните клетки и го зголемуваат животниот век на макрофагите, CTL и NK клетките до неколку пати, ги активираат и тие почнуваат да покажуваат невидено висока цитотоксична активност за сите абнормални клетки. Овие печурки, исто така, ја зголемуваат содржината на TNF – a и IL-1 и IL-6. Дополнително, откриено е дека ергостеролот реиши има директно инхибиторен ефект врз туморот. Клиничките студии покажуваат дека пациентите кои земаат реиши подобро толерираат хемотерапија и зрачење. Изразен е падот на белите крвни зрнца и имунолошките параметри.

 • Екстракт од маитаке печурки

„Ѕвезда во подем“ на микологијата – печурка која активно се проучува веќе триесет години. Секојдневната употреба на екстрактот од маитаке го зајакнува имунолошкиот систем и значително го намалува ризикот од рак. Антитуморниот ефект на маитаке е многу моќен. Откриен е бета-глукан, наречен Гри-фон-Д. Има единствена структура и е најмоќниот меѓу проучуваните антитуморни полисахариди. Маитаке ја подобрува цитотоксичната активност на макрофагите и помага да се потисне дејството на канцерогените; а покажува и антиметастатска активност. Истражувањата покажале дека по земањето на екстрактот од маитаке, клетките на ракот се уништуваат со помош на активираните имунолошки клетки. Понатаму, маитаке ја инхибира и ангиогенезата на туморот – брзото формирање на тумори на циркулаторниот систем за кои туморот прима храна и кислород и производите на распаѓање се отстранети.

 • Екстракт од кордицепс печурки

Кордицепс печурките се едни од главните лековити намирници кои се користат во традицијоналната кинеска медицина повеќе од 1200 години. Кинеските лекари ги користат за подобрување на здравјето и подобрување на состојбите кај многубројни заболувања како што се бронхитис, пневмонија, ангина, туберкулоза, циститис, пиелонефритис, гломерулонефритис, хепатитис, цироза, ревматизам, предвремено стареење и многу други.

 • Екстракт од еchinacea purpurea

Содржи есенцијални масла, смоли, корисни и неопходни за здравјето на органски киселини, витамини и уникатните природни антиоксиданси и ехинолон ехиноцин. Составот на третманот на есенцијалните витамини и минерали содржани во ехинацеа, е исклучително богат – витамини А, Ц, Е, магнезиум, манган, калиум, натриум и други. Екстрактот од ехинацеа го зајакнува имунолошкиот систем на следниов начин: активно го чисти целиот лимфен систем, крвта, црниот дроб, бубрезите, го спречува уништувањето и помага во обновувањето на здравите клетки, се бори против бактерии, вируси, габи и бактерии, ја активира и мобилизира одбраната на телото за се бори со болеста.

 • Екстракт од Ламинарија

Има моќен зацврстувачки и детоксикациски ефект врз телото: го стимулира гастроинтестиналниот тракт и црниот дроб, синтезата на хемоглобинот и созревањето на црвените крвни зрнца, како и растот на здравото ткиво; помага да се намали нивото на холестерол; ги нормализира функцијата на тироидната жлезда, метаболизмот и имунолошкиот статус.

Shopping Cart