Стапи во контакт

contact@peptidi.mk

Интернет продавница – Скопје, Македонија

Најчесто поставувани прашања!

Накратко, пептидидте се ниски од аминокиселини од кои се составени белковините на нашите клетки. Белковините се основен материјал на сите ткива и органи во човековиот организам кои ги регулираат сите витални функции. Така, природните пептидни препарати всушност имаат за цел да ги обновуваат природните функции на организмот, кои со стареењето природно се намалуваат. Клинички е докажано дека овие препарати можат да Ви помогнат да го успорите процесот на стареењето на Вашиот организам и дека животот може да Ви се продолжи за 30-40%. По земањето на
пептидните препарати ќе ги забележите и првите знаци на подмладување на организмот: ќе почнат да исчезнуваат белите влакна во косата, кожата ќе стане
поеластична, ќе почувствувате дополнителна животна енергија, ќе Ви се подобри работната способност. Главна карактеристика на овие препарати е тоа да делуваат „паметно“, т.е. селективно – токму на тоа место каде што постои проблем во телото. На тој начин пептидните препарати вршат благо влијание врз организмот со максимално ефикасен резултат.

  1. На спортистите за добри спортски резултати (како природна замена за допинг), на војниците, на лицата кои се изложени на тежок физички напор и стрес – најпрепорачливо за овие лица е користењето пептидни препарати за мускули, за централен нервен систем, за имунолошки систем, за епифиза и посебна исхрана;
  2. На здравите луѓе – пептидните препарати им служат за превенција (на пример на наследни болести и нарушувања) или против онколошки болести и појава на тумори;
  3. На лицата кои имаат веќе некоја болест или оштетување на различни органи или системи од организмот (дијабетес, заболувања на нервниот систем, заболувања на мозкот, заболувања на црниот дроб, заболувања на бубрезите, заболувања на репродуктивниот систем, заболувања или нарушувања на видот или на слухот, срцеви заболувања, заболувања на коските и зглобовите итн.).
  4. На лицата кои имаат проблем со хормонскиот статус во телото (пептидите ја регулираат активноста на гените);
  5. На лицата кои се грижат за својот изглед и убавина – за нив се препорачува новата нанокозметика со пептиди на којашто ѝ нема слична на пазарот;
  6. На лицата со онколошки болести, бидејќи пептидите директно влијаат врз процесите на стареењето на организмот;
  7. На лицата кои имаат можност и желба да стареат убаво и полека – клинички е докажано дека употребата на пептидните препарати го продолжува животот 30-40%. Освен тоа, со овие препарати отворте пат за активна долговечност, за којашто по препорака на лекарите треба да почнеме да водиме сметка од 35 година од животот;
  8. На личностите кои не можат да се лекуваат со фарацевтска хемија поради алергиски реакции, контраиндикации, несакани дејства… – пептидите немаат и не предизвикуваат несакани дејства и лоши реакции;
  9. На личностите кои внимаваат на својата тежина, фигура и исхрана;

Пептидите ќе му овозможат на Вашиот организам да ги активира и регулира природните процеси на обновување на клетките во различни органи и системи без разлика на тоа дали имате за цел да спречите или лекувате некоја болест. На клеточно ниво организмот понатаму ќе се обновува самиот, онака како што тоа го прави кога е млад. И сето тоа без нималку ризик од негативни реакции во Вашиот организам.

Препаратите се строго хистоспецифични, што значи дека за секој орган, систем и ткиво има соодветен препарат. Доколку сакате да ја подобрите работата на конкретен орган или систем во Вашето тело, морате да користите пептиден комплекс чијашто цел е поттикнувањето на работата на клетките токму на тој орган или ткиво. Исто така, доколку сакате да постигнете дополнителен и поголем ефект, препаратите можете да ги користите и со комбинирана примена.

Пептидните препарати не се лекови! Тие се козметички препарати или суплементи кои можете да ги купувате без рецепта од лекар. Пептидните препарати не предизвикуваат контраиндикации и негативни реакции. Но, пред да почнете со користење на некој производ или суплемент, најдобро е да се консултирате со вашиот лекар. Исто така доколку Ви се потребни повеќе информации можете да стапите во контакт со нас на следната имејл адреса contact@peptidi.mk. Дополнителни информации за пептидните препарати можете да пронајдете на нашата веб-страница (www.peptidi.mk) и на нашиот Инстаграм профил (@peptidi.mk).

Пептидните препарати можете да ги купите на нашата веб-страница, така што треба да се најавите со Ваш личен профил или да креирате доколку го немате и да ги следите понатамошните чекори до комплетирањето на нарачката. Откако ќе ја потврдите Вашата нарачка, почекајте да Ви пристигне на домашна адреса. Плаќањето се врши во готово при преземањето на нарачката.

Shopping Cart