Revilab ML02

5 600ден

Revilab ML02
Пакување: 30 капсули
Наменето за: хематопоетски систем, хемопротектор и радиопротектор

*Содржи пептиди од Т и Б компонента на имун систем, коскена срж и црн дроб.

Нема на залиха

Се препорачува за:

 • антиоксидантна одбрана на телото;
 • превенција на онколошки процеси;
 • подобрување на церебралната циркулација;
 • подобрување на работата на централниот нервен систем;
 • за превенција од срцев и мозочен удар;
 • за спречување на предвремено стареење.

Состав на прозиводот: капсула (хидроксипропил метилцелулоза, геланска гума (стабилизатор), микрокристална целулоза (МСС), омега-3 масни киселини (алфа-липоична киселина, содржи сорбитол и малтодекстрин), глутаминска киселина, аспарагинска киселина, лактоза (филер), мешавина од токофероли (витамин Е), калциум стеарат (средство против стврднување), пептиден комплекс АА-3 (дипептид составен од лисин и глутаминска киселина), пептиден комплекс АА-2 (трипептид составен од глутаминска киселина, асшарагинска киселинна и пролин), пептиден комплекс АА-10 (трипептид составен од глутаминска киселина, аспарагинска киселина и леуцин), силикон диоксид (средство против стврднување), пиридоксин хидрохлорид (витамин Б6), пептиден комплекс АА-4 (хепапептид составен од серин, аланин, глутаминска киселина, глутаминска киселина, лисин, глутаминска киселина и аланин), фолна киселина (витамин Б9).

Начин на употреба: возрасни 1 капсула на ден за време на оброците. Времетраење на употребата е 4-6 недели. Доколку е потребно, конзумацијата може да се повтори. Може да се конзумира повеќе пати во годината.

Опис на дејствата на производот:

 • Пептид од Т-компонентата на имунолошкиот систем (пептиден комплекс АА-2)

Има селективно дејство врз различни клетки на имунолошкиот систем, го нормализира клеточниот метаболизам и ја регулира работата на имунолошкиот систем.

 • Пептид од Б-компонентата на имунолошкиот систем (пептиден комплекс АА-3)

Влијае врз реакцијата на клеточниот, хуморален имунитет и врз неспецифичната резистентност на организмот. Ги стимулира успорените процеси на регенерација, го подобрува клеточниот метаболизам.

 • Пептид од коскена срж (пептиден комплекс АА-4)

Го обновува хематопоетскиот систем, а има и антианемично дејство. Пептидот на коскената срцевина ги стимулира процесите на регенерација на ткивото, синтезата на ткивните специфични протеини, пролиферативната и метаболичката активност на клетките. Го забрзува зараснувањето на раните и ги активира функциите на клетките на сврзното ткиво, ендотелиоцитите, макрофагите и леукоцитите. Има антиоксидантни и имуностимулативни својства.

 • Пептид од црн дроб (пептиден комплекс АА-10)

Има биолошка активност која се манифестира во стимулирање на регенерација на ткивото на црниот дроб преку обновување на синтезата на ткивни специфични протеини и нормализирање на функциите на црниот дроб.

 • Витамин Е

Витаминот Е е неопходен за сите ткива на телото. Тој е моќен антиоксиданс кој ефикасно се бори со слободните радикали, влијае врз изфрлувањето на токсините и хемикалиите од телото, а со тоа го намалува ризикот од канцерогени состојки. Ги штити црвените крвни зрнца, кои имаат тенденција да ги збогатуваат ткивата и органите не само со кислород, туку и со хранливи материи и го подобруваат транспортот на кислород до ткивата, циркулацијата на крвта, процесите на снабдување и оксидацијата на клетките. Исто така помага во спречување на згрутчување на крва, тромбови. Се користи за спречување на атеросклероза.

 • Витамин Б6

Пиридоксин (витамин Б6) има големо влијание врз физичкото и менталното здравје. Потребен е за нормално функционирање на нервниот систем и мозокот, за синтеза на нуклеински киселини.

 • Витамин Б9

Витаминот Б9 ја подобрува менталната состојба, го стимулира производството на различни супстанции, од кои многу обезбедуваат навремен и соодветен пренос на нервните импулси за да бидат вклучени во хематопоезата, го регулира производството на адреналин, со што се зголемува отпорноста на телото на надворешни влијанија.

 • Омега-3

Ја намалува содржината на холестерол во телото, триглицеридите и липопротеините со мала густина, го спречува развојот на атеросклероза, кардиоваскуларни и ревматски заболувања, тромбоза и ги нормализира метаболичките процеси.

Shopping Cart