Течни пептидни комплекси

Течни пептидни комплекси – базирани на пептиди од природно потекло

Според најновите концепти, кратките пептиди, како и специфичните ткива, го регулираат изразувањето (активноста) на гените. Тие се поврзуваат со строго дефинирани промоутерни (почетни) делови на соодветните гени, што пак иницира одмотување на ДНК-молекулите и читање на информациите од нив.

Недостатокот од пептиди, кој се појавува со текот на годините и болестите, значително го забрзува пропаѓањето на ткивата и стареењето. Факт е дека адекватното функционирање на клетките и ткивата бара и соодветни количини пептиди, кои за возврат ја поддржуваат работата на гените на оптимално ниво. Пептидите работат во за нив специфичните гени, во кои исто така се синтезираат. Затоа, за време на патологија и стареење се пореметува работата на клетките, поради што се нарушува репродукцијата на пептидите, а потоа, по вторпат се нарушува повторно функцијата на клетките. Дегенерацијата на ткивата напредува така што на крајот сè манифестира клинички.

Комплексот од течни пептиди има големо влијание врз човечкото тело. Пептидите ги штитат човечките клетки од токсини, го забрзуваат метаболизмот внатре во клетките и како целина ја стабилизираат работата на сите органи. Тие исто така им помагаат на луѓето да ја зголемат отпорноста на болести. Денес, комплексот од течни пептиди е многу популарно решение за да останете млади и да бидете здрави!

Пептидите работат на следниов начин: во случај на дефект на кој било орган во човечкото тело, природните пептиди се насочени кон тој специфичен орган. Со помош на пептидите се раѓаат нови клетки кои обезбедуваат протеини, а на крајот умираат и целиот циклус започнува одново. Но, телото со текот на годините или поради болест ја намалува брзината на создавање на тие нови клетки; затоа со помош на природните течни пептиди тој процес почнува да функционира повотрно во границите на нормалата.

Прикажувам 1–12 од 19 резултати

Shopping Cart