Shampoo (шампон за сите типови коса)

1 420ден

Производ: шампон за сите типови коса
Количина: 200мл.
Наменето за: виталност, еластичност и волумен на косата
Содржи: пептиди од крвни садови, од ’рскавица и од тимус.

Нема на залиха

Категорија Ознаки: ,

Се препорачува за:

  • стимулација на регенерацијата на фоликулите на косата;
  • зајакнување на коренот на косата и структурата на скалпот;
  • подобрување на циркулацијата на крва во скалпот;
  • забрзување на метаболизмот;
  • одржување виталност и еластичност на косата;
  • свиленкаста коса на допир и лесна за расчешлување.

Состав: Прочистена вода, пептидни комплекси А-3, А-4, А-6, кокамидопропил бетаин, натриум кокоамфоацетат, натриум метилкокоилтаурат, детсилглукозид диетаноламид, масни киселини од кокосово масло, био-антиоксидативен комплекс „Неовитин“®, силикон-2пропијтерн, силикон 22, и акрилати кополимерна палмета 25-акрилат кополимер, стирен-акрилат, гуар хидроксипропилтримониум хлорид, лимонска киселина, парфем, метилизотиазолинон, метилхлороизотиазолинон.

Начин на употреба: Нанесете од шампонот на влажна коса и добро измасирајте. Исплакнете го темелно со топла вода. Користете секојдневно. Избегнувајте контакт на шампонот со очите.

  • Пептид од крвни садови (пептиден комплекс А-3)

Има изразен ангиопротективен ефект, ја подобрува микроциркулацијата на крвта и ја нормализира исхраната на клетките со обновување на метаболизмот во васкуларниот ѕид, зголемувајќи ја неговата еластичност и пропустливост. Пептидот од крвни садови ја нормализира не само состојбата на васкуларниот ѕид низ телото, туку и што е најважно, микроциркулацијата на голем број органи. Ја нормализира пропустливоста на клеточниот ѕид, ја обновува трофичноста на ткивото на органите и клеточниот метаболизам.

  • Пептид од ’рскавица (пептиден комплекс А-4)

Има биолошка активност, која се манифестира со нормализирање на метаболизмот во коскените и ’рскавичните ткива, промовира регенерација на зглобовите и сврзните ткива во рамките на кожата.

  • Пептид од тимус (пептиден комплекс А-6)

Ја активира клеточната врска на имунолошкиот систем и целосно го опфаќа целиот процес на имунолошкиот одговор, обновувајќи и нормализирајќи ја имунокомпетентната клеточна интеракција, синтезата на антителата и целиот имунолошки одговор. Има регулаторно дејство врз клетките на тимусот, го забрзува созревањето на различни популации на Т-лимфоцити, го изедначува односот на Т- и Б-лимфоцитите, го нормализира имунолошкиот одговор, има онкопротективно дејство.

  • Неовитин®

Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® потекнува од оригиналната технологија на култивираните соеви на биотехнолошкиот метод од биомасата од женшен. Новата технологија овозможува постигнување на најкомплетна екстракција на комплексот без губење на неговата антиоксидантна активност. Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® е антиинфламаторен и има имунолошки стимулирачки ефекти. Синергетскиот ефект на активните компоненти на комплексот доведува до производство на антиоксидантни ензими во телото и интерферон, кои ја инхибираат реакцијата на оксидација (уништување) на пероксидот на липидните клеточни мембрани на крвните садови, додека ги зајакнуваат, а со тоа ја зголемуваат отпорноста на телото. Неовитинот® го контролира формирањето и доведува до физиолошко формирање на главните поттикнувачи на предвременото стареење ‒ слободните радикали, кои се развиваат во текот на животот во човечкиот организам. Тој е исто така главниот агенс за неутрализирање на слободните радикали. Комплексот е стабилен за време на периодот на складирање и има висока, продирачка способност низ епидермисот, дермисот и мукозната мембрана. Докажано е дека Неовитинот® има антиинфламаторно и регенеративно дејство, што резултира со најширока примена во производите против стареењето на кожата, здравствената нега и оралната нега. Уникатните својства на Неовитинот® се потврдени со единаесет патенти и наградени со златни медали РАНС со името на II Мечников „за практичен придонес за подобрување на здравјето на нацијата“ и Пол Ерлих од Европската комисија за академски награди „за извонредни достигнувања во полето на социјалната и предиктивната медицина“.

Shopping Cart