Repairing foot cream RN12 (Крема за стапала)

1 250ден

Производ: Крема за стапала, RN12
Величина: 50мл
Наменето: за лекување пукнатини и курје око
Содржи: пептиди од крвни садови, од ’рскавица и од тимус.
Рок на траење: април 2023

Нема на залиха

Се препорачува за:

 • успорување на процесот на стареење на кожата;
 • подобрување на микроциркулацијата во кожата;
 • стимулирање на обновувањето на кожата и зголемување на способноста за регенерација;
 • омекнување на сувата и крута кожа на петиците и стапалата;
 • враќање на еластичноста на кожата на стапалата;
 • навлажнување и хранење на кожата;
 • заздравување на фрактури на кожата;
 • спречување на формирање курје око;
 • силно антибактериско дејство.

Состав: Прочистена вода, пептидни комплекси А-3, А-4,А-6,етилхексил кокоат, сорбитол, какао путер, маслиново масло, восок за емулгирање, глицерол моностеарат, глицерол, пропилен гликол, циклометикон, глицерил стеарат цитрат, биофлаволипиден комплекс „Активитин“, екстракт од готу кола, цетилраксинто гелолинол, цетилраксенил алкохол, ксантанска гума, ЕДТА, парфем, триетаноламин, сребрен цитрат, бутил хидрокси толуен.

Начин на употерба: Нанесете мало количество од кремата на стапалата и тријте ја со масажни движења додека кремата целосно не се апсорбира.

Опис на состојките:

 • Пептид од крвни садови (пептиден комплекс А-3)

Има изразен ангиопротективен ефект, ја подобрува микроциркулацијата на крвта и ја нормализира исхраната на клетките со обновување на метаболизмот во васкуларниот ѕид, зголемувајќи ја неговата еластичност и пропустливост. Пептидот од крвни садови ја нормализира не само состојбата на васкуларниот ѕид низ телото, туку и што е најважно, микроциркулацијата на голем број органи. Ја нормализира пропустливоста на клеточниот ѕид, ја обновува трофичноста на ткивото на органите и клеточниот метаболизам.

 • Пептид од ’рскавица (пептиден комплекс А-4)

Има биолошка активност, која се манифестира со нормализирање на метаболизмот во коскените и ’рскавичните ткива, промовира регенерација на зглобовите и сврзните ткива во рамките на кожата.

 • Пептид од тимус (пептиден комплекс А-6)

Ја активира клеточната врска на имунолошкиот систем и целосно го опфаќа целиот процес на имунолошкиот одговор, обновувајќи и нормализирајќи ја имунокомпетентната клеточна интеракција, синтезата на антителата и целиот имунолошки одговор. Има регулаторно дејство врз клетките на тимусот, го забрзува созревањето на различни популации на Т-лимфоцити, го изедначува односот на Т- и Б-лимфоцитите, го нормализира имунолошкиот одговор, има онкопротективно дејство.

 • Сребрен цитрат (нова технологија со користење сребро)

Сребрениот цитрат е ефикасен сребрен антимикробен лек, а неговото нанесување е безбедно за здравјето на луѓето. Различни техники засновани врз употребата на среброто се успешно користени во медицината и во други (технички) области. Употребата на среброто во козметиката досега не била успешна поради ограничената компатибилност и стабилност на достапните производи на пазарот базирани на сребро во козметичките производи, што резултирало со талог, обезбојување и намалена ефикасност.Механизам на дејство на компонентите се сребрените јони TINOSAN®SDC. Сребрените јони реагираат со нуклеофилните групи на аминокиселините и протеините, ензимите и мембранските компоненти (како што се сулфогидрил-, амино, имидазол, фосфатни и карбоксилни групи).

 • Активин

Развиената и тестираната технологија на оригиналните двофазни екстракти од медицински растенија од северна и централна Русија (мудрец, камилица, невен, кантарион) создаде познат биофлаволипиден комплекс АКТИВИТИН. За разлика од познатите екстракти во биофлаволипидниот комплекс активин, биолошки активните супстанции содржани во карактеристиката на растението во него имаат најизразено благотворно дејство.Собирањето растенија за биофлаволипидниот комплекс активин не е случајно. Анализата на досегашната литература и нашите сопствени опсежни експериментални податоци за составот на активинот покажаа дека двофазниот екстракт кој се добива од споменатите растенија содржи исклучително широк спектар на биолошки активни супстанции: како липофилни (хлорофили, каротеноиди, фитостероли, терпеноиди, растворливи витамини) и хидрофилни ( биофлавоноиди, танини, растворливи витамини), кои обезбедуваат сеопфатен исцелителен ефект врз проблемите со намалување на реакцијата на кожата, со витаминската исхрана, хидратацијата, регенерацијата, антиоксидантната и антимикробната заштита, подобрувањето на тургорот на кожата на целото тело.Комплексот Bioflavolipid Aktivitin е многу користен во козметичките производи произведени од нашата компанијата.

 • Екстракт од готу кола

Готу кола (Centella asiatica) се користило за лекување на многу состојби илјадници години во Индија, Кина и Индонезија. Растението се користи за заздравување на раните, за подобрување на менталната јасност и за лекување на кожни заболувања како што се лепра и псоријаза.

Shopping Cart