Anti-cellulite body cream RN09 (Антицелулитна крема)

1 150ден

Производ: Антицелулитна крема, RN09
Величина: 30мл
Наменето: за отстранување на целулотот
Содржи: пептиди од црн дроб.
Рок на траење ноември 2022

Нема на залиха

Категорија Ознаки: , ,

Се препорачува за:

 • успорување на процесот на стареење на кожата;
 • активирање на циркулацијата на крвта и на лимфната дренажа;
 • активирање на метаболизмот на мастите и водата во кожата и поткожното масно ткиво;
 • согорување на телесните масти;
 • навлажнување и затегнување на кожата;
 • подобрување на микроциркулацијата и трофичноста;
 • детоксикација;
 • стимулирање на обновувањето на кожата и зголемување на способноста за регенерација;
 • затегнување и подигање на кожата.

Состав: Прочистена вода, пептиден комплексА-7,маслиново масло, био-антиоксидативен комплекс „Неовитин“®, природен кофеин, масло од соја, глицерол, етилхексил кокоат, пропилен гликол, стеарт-21, стеарт-2, диметикон PPG/PEG-4/14 екстракт од бабура, стеарин, восок, феноксиетанол етилхексилглицерин, какао путер, екстракт од фукус, акрилоилдиметилтаурат кополимер на хидроксиетил акрилат и натриум цитрат, сребрен цитрат, ксантанска гума, парфем.

Начин на употерба: Нанесете со енергични масажни движења на проблематичните области на телото.Нанесувајте два пати на ден во првите две седмици, а следните двеседмици по еднаш дневно.

Опис на состојките:

 • Пептид од црндроб (пептиден комплекс А-7)

Ги подобрува процесите на пролиферација и диференцијација на клетките, зголемувајќи ја стапката на регенерација на оштетеното ткиво на црниот дроб и обновувајќи ја функцијата на органите.

 • Сребрен цитрат (нова технологија со користење сребро)

Сребрениот цитрат е ефикасен сребрен антимикробен лек, а неговото нанесување е безбедно за здравјето на луѓето. Различни техники засновани врз употребата на среброто се успешно користени во медицината и во други (технички) области. Употребата на среброто во козметиката досега не била успешна поради ограничената компатибилност и стабилност на достапните производи на пазарот базирани на сребро во козметичките производи, што резултирало со талог, обезбојување и намалена ефикасност.Механизам на дејство на компонентите се сребрените јони TINOSAN®SDC. Сребрените јони реагираат со нуклеофилните групи на аминокиселините и протеините, ензимите и мембранските компоненти (како што се сулфогидрил-, амино, имидазол, фосфатни и карбоксилни групи).

 • Неовитин®

Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® потекнува од оригиналната технологија на култивираните соеви на биотехнолошкиот метод од биомасата од женшен. Новата технологија овозможува постигнување на најкомплетна екстракција на комплексот без губење на неговата антиоксидантна активност. Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® е антиинфламаторен и има имунолошки стимулирачки ефекти. Синергетскиот ефект на активните компоненти на комплексот доведува до производство на антиоксидантни ензими во телото и интерферон, кои ја инхибираат реакцијата на оксидација (уништување) на пероксидот на липидните клеточни мембрани на крвните садови, додека ги зајакнуваат, а со тоа ја зголемуваат отпорноста на телото. Неовитинот® го контролира формирањето и доведува до физиолошко формирање на главните поттикнувачи на предвременото стареење ‒ слободните радикали, кои се развиваат во текот на животот во човечкиот организам. Тој е исто така главниот агенс за неутрализирање на слободните радикали. Комплексот е стабилен за време на периодот на складирање и има висока, продирачка способност низ епидермисот, дермисот и мукозната мембрана. Докажано е дека Неовитинот® има антиинфламаторно и регенеративно дејство, што резултира со најширока примена во производите против стареењето на кожата, здравствената нега и оралната нега. Уникатните својства на Неовитинот® се потврдени со единаесет патенти и наградени со златни медали РАНС со името на II Мечников „за практичен придонес за подобрување на здравјето на нацијата“ и Пол Ерлих од Европската комисија за академски награди „за извонредни достигнувања во полето на социјалната и предиктивната медицина“.

 • Екстракт од бабура

Бабурата е богат извор на витамин Ц, кој е содржан 97% од дневната вредност (DV) во референтна количина од 100 грама бабура. Бабурата во својот состав делумно има и  витамин Б6 (17% ДВ). Исто така, бабурата приближно има двојно повеќе витамин Ц и осум пати повеќе витамин А од зелените пиперки.

Shopping Cart