Anti-swelling eye cream RN06 (Гел за оток и темни дамки околу очите)

1 280ден

Производ: Гел за оток и темни дамки околу очите, RN06
Величина: 30мл
Наменето: за губење на отоците и темните кругови околу очите
Содржи: пептиди од панкреас, од крвни садови, од ’рскавица и од тимус.

Нема на залиха

Категорија Ознаки: ,

Се препорачува за:

 • успорување на процесот на стареење на кожата;
 • подобрување на тофичноста на кожата околу очите;
 • намалување на отокот и темните кругови под очите;
 • хранење и навлажнување на кожата;
 • подобрување на текстурата на кожата;
 • измазнување на кожата и добивање здрава боја на кожата;
 • измазнување на линиите околу очите;
 • силно антиоксидативно дејство;
 • смирување на кожата;
 • ефект на подигање на кожата околу очите.

Состав: Прочистена вода, пептидни комплексиА-1, А-3, А-4, А-6, глицерин, каприл-капрични триглицериди, био-антиоксидативен комплекс „Неовитин“®, масло од семки од грозје, какао путер, маслиново масло, глицерол моностеарат, екстракт од циклометикон диметикон бодиаги, екстракт од американска леска, стеарин, восочна емулзија, феноксиетанол етилхексилглицерин, екстракт од квасец, пигмент за распределба на светлина врз основа на мика, сребрен цитрат, бариум сулфат и титаниум диоксид, триетаноламин киселина, аксан, цилинтро акрилати и C10-30 алкил, парфем.

Начин на употерба: Нанесете од кремата со нежни масажни движења на кожата околу очите и на очните капаци додека целосно не се впие. Избегнувајте да внесувате од кремата во очите.

Опис на состојките:

 • Пептид од панкреас (пептиден комплекс А-1)

Ја активира поделбата и диференцијацијата на функционално активните клетки преку селективно дејство врз клетките на панкреасот, го обновува ткивото на жлездата и го нормализира нејзиното функционирање.

 • Пептид од крвни садови (пептиден комплекс А-3)

Има изразен ангиопротективен ефект, ја подобрува микроциркулацијата на крвта и ја нормализира исхраната на клетките со обновување на метаболизмот во васкуларниот ѕид, зголемувајќи ја неговата еластичност и пропустливост. Пептидот од крвни садови ја нормализира не само состојбата на васкуларниот ѕид низ телото, туку и што е најважно, микроциркулацијата на голем број органи. Ја нормализира пропустливоста на клеточниот ѕид, ја обновува трофичноста на ткивото на органите и клеточниот метаболизам.

 • Пептид од ’рскавица (пептиден комплекс А-4)

Има биолошка активност, која се манифестира со нормализирање на метаболизмот во коскените и ’рскавичните ткива, промовира регенерација на зглобовите и сврзните ткива во рамките на кожата.

 • Пептид од тимус (пептиден комплекс А-6)

Ја активира клеточната врска на имунолошкиот систем и целосно го опфаќа целиот процес на имунолошкиот одговор, обновувајќи и нормализирајќи ја имунокомпетентната клеточна интеракција, синтезата на антителата и целиот имунолошки одговор. Има регулаторно дејство врз клетките на тимусот, го забрзува созревањето на различни популации на Т-лимфоцити, го изедначува односот на Т- и Б-лимфоцитите, го нормализира имунолошкиот одговор, има онкопротективно дејство.

 • Сребрен цитрат (нова технологија со користење сребро)

Сребрениот цитрат е ефикасен сребрен антимикробен лек, а неговото нанесување е безбедно за здравјето на луѓето. Различни техники засновани врз употребата на среброто се успешно користени во медицината и во други (технички) области. Употребата на среброто во козметиката досега не била успешна поради ограничената компатибилност и стабилност на достапните производи на пазарот базирани на сребро во козметичките производи, што резултирало со талог, обезбојување и намалена ефикасност.Механизам на дејство на компонентите се сребрените јони TINOSAN®SDC. Сребрените јони реагираат со нуклеофилните групи на аминокиселините и протеините, ензимите и мембранските компоненти (како што се сулфогидрил-, амино, имидазол, фосфатни и карбоксилни групи).

 • Неовитин®

Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® потекнува од оригиналната технологија на култивираните соеви на биотехнолошкиот метод од биомасата од женшен. Новата технологија овозможува постигнување на најкомплетна екстракција на комплексот без губење на неговата антиоксидантна активност. Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® е антиинфламаторен и има имунолошки стимулирачки ефекти. Синергетскиот ефект на активните компоненти на комплексот доведува до производство на антиоксидантни ензими во телото и интерферон, кои ја инхибираат реакцијата на оксидација (уништување) на пероксидот на липидните клеточни мембрани на крвните садови, додека ги зајакнуваат, а со тоа ја зголемуваат отпорноста на телото. Неовитинот® го контролира формирањето и доведува до физиолошко формирање на главните поттикнувачи на предвременото стареење ‒ слободните радикали, кои се развиваат во текот на животот во човечкиот организам. Тој е исто така главниот агенс за неутрализирање на слободните радикали. Комплексот е стабилен за време на периодот на складирање и има висока, продирачка способност низ епидермисот, дермисот и мукозната мембрана. Докажано е дека Неовитинот® има антиинфламаторно и регенеративно дејство, што резултира со најширока примена во производите против стареењето на кожата, здравствената нега и оралната нега. Уникатните својства на Неовитинот® се потврдени со единаесет патенти и наградени со златни медали РАНС со името на II Мечников „за практичен придонес за подобрување на здравјето на нацијата“ и Пол Ерлих од Европската комисија за академски награди „за извонредни достигнувања во полето на социјалната и предиктивната медицина“.

 • Екстракт од американска леска

Американската леска (Hamamelis) е род листопадни грмушки од фамилијата hamamelidaceae (Hamamelidaceae). Плодовите на американската леска содржат висок процент на етерично масло и се користат во медицината и парфемската индустрија. Американската леска има многу вредни лековити својства. Листовите на леската се богати со флавоноиди, како и со посебна група на супстанции – танини. Танините имаат изразени адстрингентни својства и антибактериско дејство. Во составот на козметичките производи, американската леска го омекнува површинскиот слој на кожата, промовира контракција на проширените пори поради антибактериските својства, спречува воспаление. Оваа леска често се препорачува и за кожа која е склона кон маснотии, воспаленија.Помага да се исцеди течноста од големите садови и да се зајакнат васкуларните ѕидови, па помага и во спречување на проширени вени. Американската леска има адстрингентно и антиинфламаторно дејство, го запира малото крварење. Таа влијае врз обвивката на вените што предизвикува релаксација на венскиот ѕид, проследено со стагнација на крв. Се користи и противпукање на капиларите и венска инсуфициенција. Клиничките студии покажале голема ефикасност на американската леска за лекување на проширени вени, хемороиди, дисменореја, крварење.

Shopping Cart