Night face cream RN03 (ноќна крема против стареење)

1 450ден

Производ: ноќна крема против стареење, RN03
Величина: 50мл
Наменето: против стареење на кожата
Содржи: пептиди од тимус.

Нема на залиха

Се препорачува за:

 • успорување на процесот на стареење на кожата;
 • враќање на црвстината и еластичноста на кожата;
 • нормализирање на тенот;
 • намалување на обемот на ситните брчки;
 • спречување на стареењето на кожата;
 • ефикасен антиоксидативен ефект;
 • подобрување на микроциркулацијата на кожата;
 • отстранување на токсините од кожата;
 • спречување на уништување на еластичните влакна;
 • активирање на размена на протеини и липиди;
 • интензивно влажнење и хранење на кожата;
 • активирање на клеточното дишење.

Состав: Прочистена вода, пептиден комплекс А-6, етилхексил кокоат, биофлаволипиден комплекс Активитин, глицерол, маслиново масло, PEG-30 диполихидроксистеарат, бетаин, сорбитанизостеарат, хидрогенизирано рицинусово масло, церезин, пчелин восок, хидролизиран колаген диоксид, диоксид, цитан, магнезиум сулфат, EDTA, феноксиетанол етилхексилглицерин, парфем.

Начин на употерба: Нанесете од кремата со нежни масажни движења чиста кожа на лицето, вратот и деколтето.

Опис на состојките:

 • Пептид од тимус (пептиден комплекс А-6)

Ја активира клеточната врска на имунолошкиот систем и целосно го опфаќа целиот процес на имунолошкиот одговор, обновувајќи и нормализирајќи ја имунокомпетентната клеточна интеракција, синтезата на антителата и целиот имунолошки одговор. Има регулаторно дејство врз клетките на тимусот, го забрзува созревањето на различни популации на Т-лимфоцити, го изедначува односот на Т- и Б-лимфоцитите, го нормализира имунолошкиот одговор, има онкопротективно дејство.

 • Сребрен цитрат (нова технологија со користење сребро)

Сребрениот цитрат е ефикасен сребрен антимикробен лек, а неговото нанесување е безбедно за здравјето на луѓето. Различни техники засновани врз употребата на среброто се успешно користени во медицината и во други (технички) области. Употребата на среброто во козметиката досега не била успешна поради ограничената компатибилност и стабилност на достапните производи на пазарот базирани на сребро во козметичките производи, што резултирало со талог, обезбојување и намалена ефикасност.Механизам на дејство на компонентите се сребрените јони TINOSAN®SDC. Сребрените јони реагираат со нуклеофилните групи на аминокиселините и протеините, ензимите и мембранските компоненти (како што се сулфогидрил-, амино, имидазол, фосфатни и карбоксилни групи).

 • Активин

Развиената и тестираната технологија на оригиналните двофазни екстракти од медицински растенија од северна и централна Русија (мудрец, камилица, невен, кантарион) создаде познат биофлаволипиден комплекс АКТИВИТИН. За разлика од познатите екстракти во биофлаволипидниот комплекс активин, биолошки активните супстанции содржани во карактеристиката на растението во него имаат најизразено благотворно дејство.Собирањето растенија за биофлаволипидниот комплекс активин не е случајно. Анализата на досегашната литература и нашите сопствени опсежни експериментални податоци за составот на активинот покажаа дека двофазниот екстракт кој се добива од споменатите растенија содржи исклучително широк спектар на биолошки активни супстанции: како липофилни (хлорофили, каротеноиди, фитостероли, терпеноиди, растворливи витамини) и хидрофилни ( биофлавоноиди, танини, растворливи витамини), кои обезбедуваат сеопфатен исцелителен ефект врз проблемите со намалување на реакцијата на кожата, со витаминската исхрана, хидратацијата, регенерацијата, антиоксидантната и антимикробната заштита, подобрувањето на тургорот на кожата на целото тело.Комплексот Bioflavolipid Aktivitin е многу користен во козметичките производи произведени од нашата компанијата.

Shopping Cart