Anti-aging day face cream RN02 (дневна крема против стареење)

1 500ден

роизвод: дневна крема против стареење, RN02
Величина: 50мл
Наменето: против стареење на кожата
Содржи: пептиди од тимус
Рок на траење: март 2024

Нема на залиха

Се препорачува за:

 • успорување на процесот на стареење на кожата;
 • намалување на обемот на ситни брчки;
 • спечување на уништувањето на еластичните влакна;
 • активирање на размена на протеини и липиди;
 • регулирање на метаболизмот и обновувањето на клетките;
 • активирање на клеточното дишење;
 • дејствување како антиоксидант, пружање ефикасна заштита од слободни радикали;
 • влажнење и хранење на кожата;
 • нормализирање на тенот;
 • враќање на цврстината и еластичноста на кожата.

Содржи: Дестилирана вода, пептиден комплекс А-6, маслиново масло и масло од соја, био-антиоксидативен комплекс Neovitin®, глицерол, етилхексил кокоат, стеарин, емулгирачки восок, глицерил стеарат цитрат, пропилен гликол, какао путер, витамин Е, хидролизиран колаген кополимер на хидроксиетил акрилат и акрилоилдиметилтаурат натриум, ксантанска гума, сребрен цитрат, лимонска киселина, триетаноламин, феноксиетанол етилхексилглицерин, парфем.

Начин на употреба: Нанесете од кремата со нежни масажни движења чиста кожа на лицето, вратот и деколтето.

Опис на состојките:

 • Пептиди од тимус (пептиден комплекс А-6)

Ја активира клеточната врска на имунолошкиот систем и целосно го опфаќа целиот процес на имунолошкиот одговор, обновувајќи и нормализирајќи ја имунокомпетентната клеточна интеракција, синтезата на антителата и целиот имунолошки одговор. Има регулаторно дејство врз клетките на тимусот, го забрзува созревањето на различни популации на Т-лимфоцити, го изедначува односот на Т- и Б-лимфоцитите, го нормализира имунолошкиот одговор, има онкопротективно дејство.

 • Есенцијално масло од лаванда

Есенцијалното масло од лаванда има многу силно антиконвулзивно, седативно и диуретично дејство. Со помош на ефект на лимфна дренажа, есенцијалното масло од лаванда ја подобрува циркулацијата на крвта, го стимулира кардиоваскуларниот систем и церебралната циркулација. Етеричното масло од лаванда е моќно антисептичко, антибактериско и регенерирачко средство; затоа се користи за брзо зараснување на раните, уништување на патогени, заздравување на лузни на кожата. Клиничките податоци покажаа силни седативни и тонични својства на маслото од лаванда. Аромата на лавандата ја нормализира функцијата на нервниот систем и широко се користи за несоница, нервоза и нарушувања на нервното потекло, општа слабост, замор и губење на силата.

 • Сребрен цитрат (нова технологија со користење сребро)

Сребрениот цитрат е ефикасен сребрен антимикробен лек, а неговото нанесување е безбедно за здравјето на луѓето. Различни техники засновани врз употребата на среброто се успешно користени во медицината и во други (технички) области. Употребата на среброто во козметиката досега не била успешна поради ограничената компатибилност и стабилност на достапните производи на пазарот базирани на сребро во козметичките производи, што резултирало со талог, обезбојување и намалена ефикасност.Механизам на дејство на компонентите се сребрените јони TINOSAN®SDC. Сребрените јони реагираат со нуклеофилните групи на аминокиселините и протеините, ензимите и мембранските компоненти (како што се сулфогидрил-, амино, имидазол, фосфатни и карбоксилни групи).

 • Неовитин®

Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® потекнува од оригиналната технологија на култивираните соеви на биотехнолошкиот метод од биомасата од женшен. Новата технологија овозможува постигнување на најкомплетна екстракција на комплексот без губење на неговата антиоксидантна активност. Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® е антиинфламаторен и има имунолошки стимулирачки ефекти. Синергетскиот ефект на активните компоненти на комплексот доведува до производство на антиоксидантни ензими во телото и интерферон, кои ја инхибираат реакцијата на оксидација (уништување) на пероксидот на липидните клеточни мембрани на крвните садови, додека ги зајакнуваат, а со тоа ја зголемуваат отпорноста на телото. Неовитинот® го контролира формирањето и доведува до физиолошко формирање на главните поттикнувачи на предвременото стареење ‒ слободните радикали, кои се развиваат во текот на животот во човечкиот организам. Тој е исто така главниот агенс за неутрализирање на слободните радикали. Комплексот е стабилен за време на периодот на складирање и има висока, продирачка способност низ епидермисот, дермисот и мукозната мембрана. Докажано е дека Неовитинот® има антиинфламаторно и регенеративно дејство, што резултира со најширока примена во производите против стареењето на кожата, здравствената нега и оралната нега. Уникатните својства на Неовитинот® се потврдени со единаесет патенти и наградени со златни медали РАНС со името на II Мечников „за практичен придонес за подобрување на здравјето на нацијата“ и Пол Ерлих од Европската комисија за академски награди „за извонредни достигнувања во полето на социјалната и предиктивната медицина“.

Shopping Cart