Revidont SOD and peptide (Паста за заби со пептиди и СОД)

750ден

Производ: Паста за заби со пептиди и СОД
Количина: 63г.
Наменето за: дентална нега и заштита
Содржи: пептиди од крвни садови, од ’рскавица и од тимус.
Рок на употреба: август 2023

Нема на залиха

Категорија Ознаки: ,

Се препорачува за:

  • превенција и третман на гингивитис, периодонтитис и стоматитис;
  • спречување забен кариес;
  • антиинфламаторно, антиоксидантно и смирувачко дејство;
  • стимулирање на локалниот имунитет на усната шуплина;
  • спречување на создавање дентален плак.

Состав: Прочистена вода, пептидни комплески А-3, А-4, А-6, хидриран силициум диоксид, глицерин, сорбитол, натриум карбоксиметилцелулоза, етилхексилглицерин феноксиетанол, натриум хлорид, вкус, сахарин, есенцијално масло од пеперминт, супероксид дисмутаза.

Начин на употреба: За да постигнете максимален ефект, се препорачува да ги четкате забите со пастата Revident Professional најмалку два пати на ден. Децата под седумгодишна возраст треба да ги чистат забите под надзор на возрасен.

Опис на состојките:

  • Пептид од крвни садови (пептиден комплекс А-3)

Има изразен ангиопротективен ефект, ја подобрува микроциркулацијата на крвта и ја нормализира исхраната на клетките со обновување на метаболизмот во васкуларниот ѕид, зголемувајќи ја неговата еластичност и пропустливост. Пептидот од крвни садови ја нормализира не само состојбата на васкуларниот ѕид низ телото, туку и што е најважно, микроциркулацијата на голем број органи. Ја нормализира пропустливоста на клеточниот ѕид, ја обновува трофичноста на ткивото на органите и клеточниот метаболизам.

  • Пептид од ’рскавица (пептиден комплекс А-4)

Има биолошка активност, која се манифестира со нормализирање на метаболизмот во коскените и ’рскавичните ткива, промовира регенерација на зглобовите и сврзните ткива во рамките на кожата.

  • Пептид од тимус (пептиден комплекс А-6)

Ја активира клеточната врска на имунолошкиот систем и целосно го опфаќа целиот процес на имунолошкиот одговор, обновувајќи и нормализирајќи ја имунокомпетентната клеточна интеракција, синтезата на антителата и целиот имунолошки одговор. Има регулаторно дејство врз клетките на тимусот, го забрзува созревањето на различни популации на Т-лимфоцити, го изедначува односот на Т- и Б-лимфоцитите, го нормализира имунолошкиот одговор, има онкопротективно дејство.

  • Супероксид дисмутаза (СОД)

Супероксид дисмутаза (СОД) спаѓа во групата на антиоксидантни ензими. Сепак, ензимите на каталаза и другите антиоксиданси го штитат телото од постојано произведените високотоксични кислородни радикали. Супероксид дисмутазата ја катализира дисмутацијата на супероксидот во кислород и водороден пероксид. Така, тој игра важна улога во антиоксидантната одбрана на речиси сите клетки.

СОД е ензим кој обезбедува сигурно постоење на човечкото тело во кислородна атмосфера, претворајќи ги супероксидните радикали во помалку токсични соединенија, има антиоксидативен, антиинфламаторно и тоничен ефект. Има заштитувачки ефект од јонизирачко зрачење, го инхибира формирањето на слободните радикали во клетките на телото, ги неутрализира штетните ефекти од зрачењето и хемотерапијата кај болните од рак.

Shopping Cart