Пептиден комплес бр. 7

1 560ден

Производ: PC-07
Пакување: 10мл
Наменето за: панкреас
Содржи пептиди од панкреас.

Нема на залиха

Се препорачува за:

  • спречување прерано стареење;
  • хроничен панкреатитис;
  • дијабетес;
  • превенција на васкуларни компликации предизвикани од дијабетес.

Содржи: дестилирана вода, пептиден комплекс А-1, глицерин, био-антиоксидантен комплекс Neovitin®, феноксиетанол со етилхексилглицерин, пропилен гликол, ксантанска гума, PEG-40 хидрогенизирано рицинусово масло, есенцијално масло од смрека, метилхлороизотиазолинол.

Начин на употреба: 6-8 капки се нанесуваат на внатрешниот дел од подлактицата и со масажни движења се трие додека супстанцата потполно не се впие во кожата. Едно шишенце трае месец дена. Препорачана терапија – најмалку три месеца. Истовремено може да се користат до шест пептидни комплески.

Опис на состојките:

  • Пептиди од панкреас (пептиден комплекс А-1)

Ја активира поделбата и диференцијацијата на функционално активните клетки преку селективно дејствување врз клетките на панкреасот, го обновува ткивото на жлездата и го нормализира нејзиното функционирање.

  • Есенцијално масло од смрека

Во составот на есенцијалното масло од смрека има терпинеол, терпени, камфен, кадинен, пинен, борнеол; важни органски киселини ‒ оцетна, мравја и јаболкова киселина; траги од железо, манган, алуминиум и бакар. Одлични го тонира и малку го возбудува нервниот систем. Го подобрува производството на различни секрети на телото, вклучувајќи го и гастроинтестиналниот тракт. Тоа е одличен антисептик за генитоуринарниот систем, крвта, белите дробови. Може да делува хипнотички за оние луѓе кои страдаат од несоница.

  • Неовитин®

Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® потекнува од оригиналната технологија на култивираните соеви на биотехнолошкиот метод од биомасата од женшен. Новата технологија овозможува постигнување на најкомплетна екстракција на комплексот без губење на неговата антиоксидантна активност. Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® е антиинфламаторен и има имунолошки стимулирачки ефекти. Синергетскиот ефект на активните компоненти на комплексот доведува до производство на антиоксидантни ензими во телото и интерферон, кои ја инхибираат реакцијата на оксидација (уништување) на пероксидот на липидните клеточни мембрани на крвните садови, додека ги зајакнуваат, а со тоа ја зголемуваат отпорноста на телото. Неовитинот® го контролира формирањето и доведува до физиолошко формирање на главните поттикнувачи на предвременото стареење ‒ слободните радикали, кои се развиваат во текот на животот во човечкиот организам. Тој е исто така главниот агенс за неутрализирање на слободните радикали. Комплексот е стабилен за време на периодот на складирање и има висока, продирачка способност низ епидермисот, дермисот и мукозната мембрана. Докажано е дека Неовитинот® има антиинфламаторно и регенеративно дејство, што резултира со најширока примена во производите против стареењето на кожата, здравствената нега и оралната нега. Уникатните својства на Неовитинот® се потврдени со единаесет патенти и наградени со златни медали РАНС со името на II Мечников „за практичен придонес за подобрување на здравјето на нацијата“ и Пол Ерлих од Европската комисија за академски награди „за извонредни достигнувања во полето на социјалната и предиктивната медицина“.

Shopping Cart