Пептиден комплес бр. 6 (тироидна жлезда)

1 560ден

Производ: PC-06
Пакување: 10мл
Наменето за: тироидна жлезда
Содржи пептиди од тироидна жлезда.

Нема на залиха

Се препорачува за:

 • спечување прерано стареење;
 • нарушување на метаболизмот;
 • нодуларна должина на гушавост;
 • тоскична и нетоксична гушавост;
 • хипотиреоза и хипертиреоза;
 • запаленија на тироидната жлезда;
 • цисти на тироидната жлезда;
 • мастопатија.

Содржи: дестилирана вода, пептиден комплекс А-2, глицерин, био-антиоксидантен комплекс Neovitin®, феноксиетанол со етилхексилглицерин, пропилен гликол, ксантанска гума, PEG-40 хидрогенизирано рицинусово масло, есенцијално масло од жалфија, метилхлороизотиазолинол, метилисот.

Начин на употреба: 6-8 капки се нанесуваат на внатрешниот дел од подлактицата и со масажни движења се трие додека супстанцата потполно не се впие во кожата. Едно шишенце трае месец дена. Препорачана терапија – најмалку три месеца. Истовремено може да се користат до шест пептидни комплески.

Опис на состојките:

 • Пептиди од тироидна жлезда (пептиден комплекс А-2)

Има селективен ефект врз различни клетки на тироидната жлезда, го нормализира метаболизмот во клетките и ги регулира неговите функции.

 • Есенцијално масло од жалфија

Денеска се знае дека во маслото од жалфија има повеќе од дваесет супстанции кои му се неопходни на човечкото тело и можат благотворно да влијаат врз неговот тело. Главните својства на ова масло се зајакнување, го возбудува нервниот систем и надбубрежниот кортекс, ги регулира жлездите, го балансира вагус-симпатикус, ги зајакнува нервите, има антиспазмодично дејство, го подобрува желудникот, делува како антисептик, го намалува потењето и др.

 • Неовитин®

Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® потекнува од оригиналната технологија на култивираните соеви на биотехнолошкиот метод од биомасата од женшен. Новата технологија овозможува постигнување на најкомплетна екстракција на комплексот без губење на неговата антиоксидантна активност. Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® е антиинфламаторен и има имунолошки стимулирачки ефекти. Синергетскиот ефект на активните компоненти на комплексот доведува до производство на антиоксидантни ензими во телото и интерферон, кои ја инхибираат реакцијата на оксидација (уништување) на пероксидот на липидните клеточни мембрани на крвните садови, додека ги зајакнуваат, а со тоа ја зголемуваат отпорноста на телото. Неовитинот® го контролира формирањето и доведува до физиолошко формирање на главните поттикнувачи на предвременото стареење ‒ слободните радикали, кои се развиваат во текот на животот во човечкиот организам. Тој е исто така главниот агенс за неутрализирање на слободните радикали. Комплексот е стабилен за време на периодот на складирање и има висока, продирачка способност низ епидермисот, дермисот и мукозната мембрана. Докажано е дека Неовитинот® има антиинфламаторно и регенеративно дејство, што резултира со најширока примена во производите против стареењето на кожата, здравствената нега и оралната нега. Уникатните својства на Неовитинот® се потврдени со единаесет патенти и наградени со златни медали РАНС со името на II Мечников „за практичен придонес за подобрување на здравјето на нацијата“ и Пол Ерлих од Европската комисија за академски награди „за извонредни достигнувања во полето на социјалната и предиктивната медицина“.

Shopping Cart