Пептиден комплес бр. 3 (имун систем)

1 560ден

Производ: PC-03
Пакување: 10мл
Наменето за: имунолошки систем
Содржи пептиди од тимус.
Рок на траење: април 2024

Нема на залиха

Се препорачува за:

  • спечување прерано стареење;
  • продолжување на очекуванот животен век;
  • корекција на патологија на имунитетот;
  • поттикнување регенерација на органите и ткивата;
  • превенција на онкопроцеси.

Содржи: дестилирана вода, пептиден комплекс А-6, глицерин, био-антиоксидантен комплекс Neovitin®, феноксиетанол со етилхексилглицерин, пропилен гликол, ксантанска гума, PEG-40 хидрогенизирано рицинусово масло, есенцијално масло од лаванда и јасмин, метилхлороизотиазолинол.

Начин на употреба: 6-8 капки се нанесуваат на внатрешниот дел од подлактицата и со масажни движења се трие додека супстанцата потполно не се впие во кожата. Едно шишенце трае месец дена. Препорачана терапија – најмалку три месеца. Истовремено може да се користат до шест пептидни комплески.

Опис на состојките:

  • Пептиди од тимус (пептиден комплекс А-6)

Ја активира клеточната врска на имунолошкиот систем и целосно го опфаќа целиот процес на имунолошкиот одговор, обновувајќи и нормализирајќи ја имунокомпетентната клеточна интеракција, синтезата на антителата и целиот имунолошки одговор. Има регулаторно дејство врз клетките на тимусот, го забрзува созревањето на различни популации на Т-лимфоцити, го изедначува односот на Т- и Б-лимфоцитите, го нормализира имунолошкиот одговор, има онкопротективно дејство.

  • Есенцијално масло од лаванда

Есенцијалното масло од лаванда има многу силно антиконвулзивно, седативно и диуретично дејство. Со помош на ефект на лимфна дренажа, есенцијалното масло од лаванда ја подобрува циркулацијата на крвта, го стимулира кардиоваскуларниот систем и церебралната циркулација. Етеричното масло од лаванда е моќно антисептичко, антибактериско и регенерирачко средство; затоа се користи за брзо зараснување на раните, уништување на патогени, заздравување на лузни на кожата. Клиничките податоци покажаа силни седативни и тонични својства на маслото од лаванда. Аромата на лавандата ја нормализира функцијата на нервниот систем и широко се користи за несоница, нервоза и нарушувања на нервното потекло, општа слабост, замор и губење на силата.

  • Есенцијално масло од јасмин

Составот на есенцијалното масло од јасмин содржи повеќе од стотици корисни компоненти, меѓу кои се и група супстанции како тритерпени, сесквитерпени, дитерпеноли, монотерпеноли, кетони, феноли, естри, киселини, лактони и други компоненти. Јасминот е природен антикоагулант, силен седатив и тоник. Фенолите се дел од есенцијалното масло од јасмин, тироксин-стимулирачкиот хормон, инсулинот и триодтиронината со што се прилагодува намаленото ниво на полови хормони и кортизол. Поради испарливите компоненти, кои се содржани во есенцијалното масло од јасмин, се зајакнува имунолошкиот систем и се зголемува протокот на крв.

  • Неовитин®

Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® потекнува од оригиналната технологија на култивираните соеви на биотехнолошкиот метод од биомасата од женшен. Новата технологија овозможува постигнување на најкомплетна екстракција на комплексот без губење на неговата антиоксидантна активност. Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® е антиинфламаторен и има имунолошки стимулирачки ефекти. Синергетскиот ефект на активните компоненти на комплексот доведува до производство на антиоксидантни ензими во телото и интерферон, кои ја инхибираат реакцијата на оксидација (уништување) на пероксидот на липидните клеточни мембрани на крвните садови, додека ги зајакнуваат, а со тоа ја зголемуваат отпорноста на телото. Неовитинот® го контролира формирањето и доведува до физиолошко формирање на главните поттикнувачи на предвременото стареење ‒ слободните радикали, кои се развиваат во текот на животот во човечкиот организам. Тој е исто така главниот агенс за неутрализирање на слободните радикали. Комплексот е стабилен за време на периодот на складирање и има висока, продирачка способност низ епидермисот, дермисот и мукозната мембрана. Докажано е дека Неовитинот® има антиинфламаторно и регенеративно дејство, што резултира со најширока примена во производите против стареењето на кожата, здравствената нега и оралната нега. Уникатните својства на Неовитинот® се потврдени со единаесет патенти и наградени со златни медали РАНС со името на II Мечников „за практичен придонес за подобрување на здравјето на нацијата“ и Пол Ерлих од Европската комисија за академски награди „за извонредни достигнувања во полето на социјалната и предиктивната медицина“.

Shopping Cart