Пептиден комплекс бр. 2 (нервен систем)

1 560ден

Производ: PC-02
Пакување: 10мл
Наменето за: централен и периферен нервен систем
Содржи пептиди од мозочно ткиво.

Нема на залиха

Категорија Ознака:

Се препорачува за:

  • спечување прерано стареење;
  • спречување церебрална склероза и мозочен удар;
  • рехабилитавија по мозочен удар;
  • инфламаторни и дегенеративни заболувања на нервниот систем.

Содржи: дестилирана вода, пептиден комплекс А-5, глицерин, био-антиоксидантен комплекс Neovitin®, феноксиетанол со етилхексилглицерин, пропилен гликол, ксантанска гума, PEG-40 хидрогенизирано рицинусово масло, есенцијално масло од грејпфрут, метилхлороизотиазолинол.

Начин на употреба: 6-8 капки се нанесуваат на внатрешниот дел од подлактицата и со масажни движења се трие додека супстанцата потполно не се впие во кожата. Едно шишенце трае месец дена. Препорачана терапија – најмалку три месеца. Истовремено може да се користат до шест пептидни комплески.

Опис на состојките:

  • Пептиди од мозочно ткиво (пептиден комплекс А-5)

Селективно влијае врз клетките на нервното ткиво и мозокот, го нормализира метаболизмот во мозочните клетки и ги регулира нивните функции. Ги стабилизира невронските мембрани, ги нормализира процесите на нервните импулси, отстранувајќи ја емоционалната и менталната ексцитабилност. Има невропротективно дејство, спречувајќи ја деградацијата на невроните и развојот на сенилна деменција.

  • Есенцијално масло од грејпфрут

Маслото од грејпфрут е богато со витамини Ц, Б2, ПП, провитамин А (каротин), калиум, калциум и органски киселини. Етеричното масло од грејпфрут се препишува за депресија, фрустриран лимфен систем и дигестивен систем, стагнација во жолчното кесе и црниот дроб, нарушување на микроциркулацијата и чести настинки и како антидепресив. Промовира ментална еманципација, помага да се смират нервите, утринските депресии, го зголемува човековиот интерес за животот, па дури и кај некои предизвикува состојба на еуфорија. Маслото од грејпфрут го подобрува човековиот имунитет и отпорноста на настинки и инфекции, го спречува развојот на атеросклероза. Има стимулирачки, усогласувачки, психотропни и имуно-стимулирачки својства.

  • Неовитин®

Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® потекнува од оригиналната технологија на култивираните соеви на биотехнолошкиот метод од биомасата од женшен. Новата технологија овозможува постигнување на најкомплетна екстракција на комплексот без губење на неговата антиоксидантна активност. Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® е антиинфламаторен и има имунолошки стимулирачки ефекти. Синергетскиот ефект на активните компоненти на комплексот доведува до производство на антиоксидантни ензими во телото и интерферон, кои ја инхибираат реакцијата на оксидација (уништување) на пероксидот на липидните клеточни мембрани на крвните садови, додека ги зајакнуваат, а со тоа ја зголемуваат отпорноста на телото. Неовитинот® го контролира формирањето и доведува до физиолошко формирање на главните поттикнувачи на предвременото стареење ‒ слободните радикали, кои се развиваат во текот на животот во човечкиот организам. Тој е исто така главниот агенс за неутрализирање на слободните радикали. Комплексот е стабилен за време на периодот на складирање и има висока, продирачка способност низ епидермисот, дермисот и мукозната мембрана. Докажано е дека Неовитинот® има антиинфламаторно и регенеративно дејство, што резултира со најширока примена во производите против стареењето на кожата, здравствената нега и оралната нега. Уникатните својства на Неовитинот® се потврдени со единаесет патенти и наградени со златни медали РАНС со името на II Мечников „за практичен придонес за подобрување на здравјето на нацијата“ и Пол Ерлих од Европската комисија за академски награди „за извонредни достигнувања во полето на социјалната и предиктивната медицина“.

Shopping Cart