Пептиден комплекс бр. 19 (метеопати, кардиооболени, мигрени)

1 560ден

Производ: PC-19
Пакување: 10мл
Наменето за: метеопати, кардиооболени, мигрени
Содржи пептиди од крвни садови, од мозочно ткиво и од срцев мускул.

Нема на залиха

Се препорачува за:

 • превенција на прерано стареење;
 • појава на метеозависност (метеопатија)
 • мигрена;
 • коронарна артериска болест;
 • срцева инсуфициенција;
 • миокардитис;
 • миокардиодистрофија.

Содржи: дестилирана вода, пептидни комплекси А-3, А-5, А-14, глицерин, био-антиоксидантен комплекс Neovitin®, феноксиетанол со етилхексилглицерин, пропилен гликол, ксантанска гума, PEG-40 хидрогенизирано рицинусово масло, есенцијално масло од бор, есенцијално масло од нане, метилхлороизотиазолинол.

Начин на употреба: 6-8 капки се нанесуваат на внатрешниот дел од подлактицата и со масажни движења се трие додека супстанцата потполно не се впие во кожата. Едно шишенце трае месец дена. Препорачана терапија – најмалку три месеца. Истовремено може да се користат до шест пептидни комплески.

Опис на состојките:

 • Пептиди од крвни садови (пептиден комплекс А-3)

Има изразен ангиопротективен ефект, ја подобрува микроциркулацијата на крвта и ја нормализира исхраната на клетките со обновување на метаболизмот во васкуларниот ѕид, зголемувајќи ја неговата еластичност и пропустливост. Овој пептид ја нормализира не само состојбата на васкуларниот ѕид во телото, туку и што е најважно, ја нормализира микроциркулацијата на голем број органи. Ја нормализира пропустливоста на клеточниот ѕид, ја обновува трофичноста на ткивото на органите и клеточниот метаболизам.

 • Пептиди од мозочно ткиво (пептиден комплекс А-5)

Селективно влијае врз клетките на нервното ткиво и мозокот, го нормализира метаболизмот во мозочните клетки и ги регулира нивните функции. Ги стабилизира невронските мембрани, ги нормализира процесите на нервните импулси, отстранувајќи ја емоционалната и менталната ексцитабилност. Има невропротективно дејство, спречувајќи ја деградацијата на невроните и развојот на сенилна деменција.

 • Пептиди од срцев мускул (пептиден комплекс А-14)

Поседуваат селективно дејство на клетките на миокардот, го нормализираат метаболизмот во срцевите хистиоцити.

 • Есенцијално масло од бор

Специјалниот состав на есенцијалното масло од бор ја нормализира пулмоналната вентилација, респираторната инсуфициенција и ја минимизира кашлањето кај пушачите. Го регулира и крвниот притисок, ја ублажува главоболката, вртоглавицата, го отстранува и го елиминира треморот. Помага при воспаление во мускулите, сврзното ткиво во нервот. Ја подобрува циркулацијата на крвта, делува врз респираторниот и лимфниот систем. Позитивно делува врз централниот нервен систем, респираторниот систем, циркулацијата на крвта, но ги лекува и црниот дроб и цревата.

 • Есенцијално масло од нане

Главниот ефект на маслото од нане е да го стимулира нервниот систем. Има вазоактивни својства ‒ го регулира вено-артерискиот тон, го промовира протокот на крв од надворешните вени, а при земање нитроглицерин спречува зголемување на тонот на интракранијалните вени. Тоа е лесен афродизијак. Етеричното масло од нане има и аналгетичко, антисептично, антиспазмодично, антиоксидативно, бактерицидно, лековито, тониково, вазодилататорно, апсорбирачко, стимулирачки експекторантно, дијафоретичко и карминативно дејство. Есенцијалното масло од нане има и холестеролски својства поради присуството на полифеноли во неговиот состав. Под влијание на маслото од нане жолчката се ослободува од билирубин и од холестерол и се поттикнува зголемена егзокрина функција на црниот дроб. Етеричното масло од нане се користи за лекување настинки и разни воспаленија на горните дишни патишта, грип, ринитис, бронхитис.

 • Неовитин®

Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® потекнува од оригиналната технологија на култивираните соеви на биотехнолошкиот метод од биомасата од женшен. Новата технологија овозможува постигнување на најкомплетна екстракција на комплексот без губење на неговата антиоксидантна активност. Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® е антиинфламаторен и има имунолошки стимулирачки ефекти. Синергетскиот ефект на активните компоненти на комплексот доведува до производство на антиоксидантни ензими во телото и интерферон, кои ја инхибираат реакцијата на оксидација (уништување) на пероксидот на липидните клеточни мембрани на крвните садови, додека ги зајакнуваат, а со тоа ја зголемуваат отпорноста на телото. Неовитинот® го контролира формирањето и доведува до физиолошко формирање на главните поттикнувачи на предвременото стареење ‒ слободните радикали, кои се развиваат во текот на животот во човечкиот организам. Тој е исто така главниот агенс за неутрализирање на слободните радикали. Комплексот е стабилен за време на периодот на складирање и има висока, продирачка способност низ епидермисот, дермисот и мукозната мембрана. Докажано е дека Неовитинот® има антиинфламаторно и регенеративно дејство, што резултира со најширока примена во производите против стареењето на кожата, здравствената нега и оралната нега. Уникатните својства на Неовитинот® се потврдени со единаесет патенти и наградени со златни медали РАНС со името на II Мечников „за практичен придонес за подобрување на здравјето на нацијата“ и Пол Ерлих од Европската комисија за академски награди „за извонредни достигнувања во полето на социјалната и предиктивната медицина“.

Shopping Cart