Пептиден комплес бр. 15 (бубрези и мочен меур)

1 560ден

Производ: PC-15
Пакување: 10мл
Наменето за: бубрези и мочен меур
Содржи пептиди од тимус, од епифиза и мочен меур.

Нема на залиха

Се препорачува за:

 • превенција на прерано стареење;
 • превенција на болести на бубрези;
 • хроничен пиелонефритис;
 • циститис;
 • гломерулонефритис;
 • уролитијаза;
 • аномалија на уринарниот тракт;
 • непфроптозис.

Содржи: дестилирана вода, пептидни комплекси А-6, А-8, А-12, глицерин, био-антиоксидантен комплекс Neovitin®, феноксиетанол со етилхексилглицерин, пропилен гликол, ксантанска гума, PEG-40 хидрогенизирано рицинусово масло, есенцијално масло од оригано, метилхлороизотиазолинол, метилизотиазолинон.

Начин на употреба: 6-8 капки се нанесуваат на внатрешниот дел од подлактицата и со масажни движења се трие додека супстанцата потполно не се впие во кожата. Едно шишенце трае месец дена. Препорачана терапија – најмалку три месеца. Истовремено може да се користат до шест пептидни комплески.

Опис на состојките:

 • Пептиди од тимус (пептиден комплекс А-6)

Ја активира клеточната врска на имунолошкиот систем и целосно го опфаќа целиот процес на имунолошкиот одговор, обновувајќи и нормализирајќи ја имунокомпетентната клеточна интеракција, синтезата на антителата и целиот имунолошки одговор. Има регулаторно дејство врз клетките на тимусот, го забрзува созревањето на различни популации на Т-лимфоцити, го изедначува односот на Т- и Б-лимфоцитите, го нормализира имунолошкиот одговор, има онкопротективно дејство.

 • Пептиди од епифиза (пептиден комплекс А-8)

Има селективен ефект врз клетките на невроендокриниот систем, го нормализира метаболизмот во клетките на епифизата, го регулира хормоналниот метаболизам и лачењето на мелатонин, има регулаторно дејство врз епифизата, надбубрежните жлезди и целиот организам.

 • Пептиди од мочен меур (пептиден комплекс А-12)

Обезбедува регулаторно дејство врз репродукцијата и специјализацијата на клетките на автокрино ниво (ниво на клетки) и промовира обновување на структурата и функцијата на ткивата на мочниот меур, што е особено важно при намалување на функционалната активност на бубрезите или дистрофичните процеси во уринарниот систем.

 • Есенцијално масло од оригано

Хемискиот состав на етеричното масло од оригано е многу богат ‒ околу педесет природни состојки, кои во овој екстракт дефинираат уникатен терапевтски ефект. Поседува бактерицидно, лековито, смирувачко и аналгетско дејство. Тоа е аналгетска невралгија и остеохондроза, го елиминира отокот и болката во пределот на рамото. Елиминира неврастенија, анксиозност, го подобрува расположението, дава брза еластичност. Го намалува крвниот притисок. Ги обновува клетките на кожата. Погоден е за нега на кожата на рацете и нозете.

 • Неовитин®

Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® потекнува од оригиналната технологија на култивираните соеви на биотехнолошкиот метод од биомасата од женшен. Новата технологија овозможува постигнување на најкомплетна екстракција на комплексот без губење на неговата антиоксидантна активност. Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® е антиинфламаторен и има имунолошки стимулирачки ефекти. Синергетскиот ефект на активните компоненти на комплексот доведува до производство на антиоксидантни ензими во телото и интерферон, кои ја инхибираат реакцијата на оксидација (уништување) на пероксидот на липидните клеточни мембрани на крвните садови, додека ги зајакнуваат, а со тоа ја зголемуваат отпорноста на телото. Неовитинот® го контролира формирањето и доведува до физиолошко формирање на главните поттикнувачи на предвременото стареење ‒ слободните радикали, кои се развиваат во текот на животот во човечкиот организам. Тој е исто така главниот агенс за неутрализирање на слободните радикали. Комплексот е стабилен за време на периодот на складирање и има висока, продирачка способност низ епидермисот, дермисот и мукозната мембрана. Докажано е дека Неовитинот® има антиинфламаторно и регенеративно дејство, што резултира со најширока примена во производите против стареењето на кожата, здравствената нега и оралната нега. Уникатните својства на Неовитинот® се потврдени со единаесет патенти и наградени со златни медали РАНС со името на II Мечников „за практичен придонес за подобрување на здравјето на нацијата“ и Пол Ерлих од Европската комисија за академски награди „за извонредни достигнувања во полето на социјалната и предиктивната медицина“.

Shopping Cart