Пептиден комплекс бр. 1

1 560ден

Производ: PC-01
Пакување: 10мл
Наменето за: артерии и срце
Содржи пептиди од крвни садови и од црн дроб.
Рок на употреба: април 2024

Нема на залиха

Се препорачува за:

  • спечување прерано стареење;
  • превенција на атеросклероза и хипертензија;
  • спречување срцев и мозочен удар;
  • рехабилитација по срцев или мозочен удар.

Содржи: дестилирана вода, пептидни комплекси А-3, А-7, глицерин, био-антиоксидантен комплекс Neovitin®, феноксиетанол со етилхексилглицерин, пропилен гликол, ксантанска гума, PEG-40 хидрогенизирано рицинусово масло, есенцијално масло од рузмарин, метилхлороизотиазолинон, метилизотиазолинон.

Начин на употреба: 6-8 капки се нанесуваат на внатрешниот дел од подлактицата и со масажни движења се трие додека супстанцата потполно не се впие во кожата. Едно шишенце трае месец дена. Препорачана терапија – најмалку три месеца. Истовремено може да се користат до шест пептидни комплески.

Опис на состојките:

  • Пептиди од крвни садови (пептиден комплекс А-3)

Има изразен ангиопротективен ефект, ја подобрува микроциркулацијата на крвта и ја нормализира исхраната на клетките со обновување на метаболизмот во васкуларниот ѕид, зголемувајќи ја неговата еластичност и пропустливост. Овој пептид ја нормализира не само состојбата на васкуларниот ѕид во телото, туку и што е најважно, ја нормализира микроциркулацијата на голем број органи. Ја нормализира пропустливоста на клеточниот ѕид, ја обновува трофичноста на ткивото на органите и клеточниот метаболизам.

  • Пептиди од црн дроб (пептиден комплекс А-7)

Ги подобрува процесите на пролиферација и диференцијација на клетките, зголемувајќи ја стапката на регенерација на оштетеното ткиво на црниот дроб и обновувајќи ја функцијата на органите.

  • Есенцијално масло од рузмарин

Есенцијалното масло од рузмарин е моќен стимуланс на имунолошката активност на човечкото тело, има корисен ефект врз работата на дигестивниот систем, способно е не само да се бори против воспаление, туку има и холагог ефект. Етеричното масло од рузмарин се користи за проблеми со дишењето, ја омекнува и ја ублажува кашлицата. Аромата на рузмарин се смета за „вкус на срцето“. Го регулира циркулаторниот систем и срцевиот мускул, а го нормализира крвниот притисок. Рузмаринот е познат по својата способност да го намали нивото на ЛДЛ „лошиот“ холестерол и да обезбеди антисклеротично дејство. Аромата на рузмарин може да се справи и со болката, делувајќи како природен аналгетик.

  • Неовитин®

Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® потекнува од оригиналната технологија на култивираните соеви на биотехнолошкиот метод од биомасата од женшен. Новата технологија овозможува постигнување на најкомплетна екстракција на комплексот без губење на неговата антиоксидантна активност. Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® е антиинфламаторен и има имунолошки стимулирачки ефекти. Синергетскиот ефект на активните компоненти на комплексот доведува до производство на антиоксидантни ензими во телото и интерферон, кои ја инхибираат реакцијата на оксидација (уништување) на пероксидот на липидните клеточни мембрани на крвните садови, додека ги зајакнуваат, а со тоа ја зголемуваат отпорноста на телото. Неовитинот® го контролира формирањето и доведува до физиолошко формирање на главните поттикнувачи на предвременото стареење ‒ слободните радикали, кои се развиваат во текот на животот во човечкиот организам. Тој е исто така главниот агенс за неутрализирање на слободните радикали. Комплексот е стабилен за време на периодот на складирање и има висока, продирачка способност низ епидермисот, дермисот и мукозната мембрана. Докажано е дека Неовитинот® има антиинфламаторно и регенеративно дејство, што резултира со најширока примена во производите против стареењето на кожата, здравствената нега и оралната нега. Уникатните својства на Неовитинот® се потврдени со единаесет патенти и наградени со златни медали РАНС со името на II Мечников „за практичен придонес за подобрување на здравјето на нацијата“ и Пол Ерлих од Европската комисија за академски награди „за извонредни достигнувања во полето на социјалната и предиктивната медицина“.

Shopping Cart