Mesotel for body (за тело)

1 150ден

Производ: Месотел за тело
Количина: 50мл.
Наменето за: нега и заштита на кожата на телото
*Не содржи пептиди.

Нема на залиха

Категорија Ознаки: ,

Се препорачува за:

 • позитивен ефект против стареењето;
 • намалување на појавата на брчки;
 • хидрирање на кожата;
 • зголемување на еластичноста на кожата;
 • подобрување на текстурата на кожата;
 • лифтинг ефект;
 • антицелулитен ефект.

Состав: Прочистена вода, тетрахидроксипропил пропилен, био-антиоксидативен комплекс „Неовитин“®, млечна киселина, глицерин, феноксиетанол со екстракт од етилхексилглицерин, екстракт од коњско опавче, екстракт од аралија, екстракт од артичока, пантенол, килибарна киселина, натриум карбоксиметилцелулоза, калицелулоза 4, EG0, Трилон Б.

Начин на употреба: Навечер нанесете мало количество од течноста врз чиста кожа на телото и тријте со масажни движења додека супстанцијата целосно не се апсорбира. Аплицирајте секојдневно. Се препорачува да се користи најмалку три месеца.

Опис на состојките:

 • HPE-4 – биогени амини

HPE-4 (TNRE ‒ тетрахидроксипропил етилен диамин) е широко распространет во естетската медицина и козметологијата. Како и ацетилхолинските прекурсори, така и HPE-4 кога се користи локално се врзува за соодветните рецептори на клетките на кожата (фибробласти, кератиноцити) и доведува до промена на текстурата на кожата, но кај него молекулата на деканолот е двојна (се состои од 2-амино). Со истражувања било откриено дека HPE-4 е речиси четири пати поефикасен од деканолот, и дека кај двојно повеќе волонтери во истражувањето имале ефекти од него. Така кај жените покажал позитивен и посилен ефект проитив стареењето (измазнување на фините линии и брчки, подобрување на тонот и текстурата на кожата).

На микроскопија јасно се воочил резултатот од интеракцијата на кератиноцитите со HPE-4, што се манифестирало со намалување на површината на второто, а со тоа се развил ефект на подигање на кожата. Предклиничките испитувања за ефикасност HPE-4 спроведени не само во странство, туку и во Русија, се засновале на мерење на електричниот отпор на кератиноцитите. Познато е дека изведбата на нивната површина е обратно пропорционална на отпорот. Колку повеќе клетки се наоѓаат во волуменот, толку е помал отпорот. Растворот HPE-4 придонесува за намалување на областа на раст и отпорност на кератиноцити. Зголемувањето на концентрациите на HPE-4 доведува до уште поголем отпор и, според тоа, поизразено намалување на површината на кератиноцитите и зголемен ефект на подигање на кожата.

Вториот важен аспект на дејството на HPE-4 е поврзан со ефектот врз функцијата на фибробластите, кои како одговор на неговата примена го зголемуваат нивото на колаген и еластин. Директна последица на ова е зголемувањето на еластичноста на кожата.

Се разбира, секој нов производ на козметичкиот пазар поминува долг пат од развој до имплементација. Историски гледано, HPE-4 се користи во светот повеќе од 20 години и во многу мали концентрации како неутрализатор на кисели материи во составот на многу производи за нега на кожа и коса (и за возрасни и за деца). Сепак, деталното проучување на сите негови ефекти во последните неколку години откри дека HPE-4 посеува одлични својства против стареењето.

Безбедноста на HPE-4 е докажана и со лабораториски испитувања врз животни и волонтери. Составите кои го содржат лекот во различни концентрации, шест месеци може систематски да се нанесуваат на различни области на телото и да не предизвикуваат иритација, чувствителност и алергиски реакции. Покрај тоа, HPE-4 е целосно безбеден кога се нанесува на пределот околу очите, што е исто така потврдено клинички.

 • Неовитин®

Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® потекнува од оригиналната технологија на култивираните соеви на биотехнолошкиот метод од биомасата од женшен. Новата технологија овозможува постигнување на најкомплетна екстракција на комплексот без губење на неговата антиоксидантна активност. Био-антиоксидативниот комплекс Неовитин® е антиинфламаторен и има имунолошки стимулирачки ефекти. Синергетскиот ефект на активните компоненти на комплексот доведува до производство на антиоксидантни ензими во телото и интерферон, кои ја инхибираат реакцијата на оксидација (уништување) на пероксидот на липидните клеточни мембрани на крвните садови, додека ги зајакнуваат, а со тоа ја зголемуваат отпорноста на телото. Неовитинот® го контролира формирањето и доведува до физиолошко формирање на главните поттикнувачи на предвременото стареење ‒ слободните радикали, кои се развиваат во текот на животот во човечкиот организам. Тој е исто така главниот агенс за неутрализирање на слободните радикали. Комплексот е стабилен за време на периодот на складирање и има висока, продирачка способност низ епидермисот, дермисот и мукозната мембрана. Докажано е дека Неовитинот® има антиинфламаторно и регенеративно дејство, што резултира со најширока примена во производите против стареењето на кожата, здравствената нега и оралната нега. Уникатните својства на Неовитинот® се потврдени со единаесет патенти и наградени со златни медали РАНС со името на II Мечников „за практичен придонес за подобрување на здравјето на нацијата“ и Пол Ерлих од Европската комисија за академски награди „за извонредни достигнувања во полето на социјалната и предиктивната медицина“.

 • HPE-4 + Неовитин

И покрај фактот дека денес главна улога во надворешниот мезотелом има лекот HPE-4, невозможно е да се замисли неговата употреба како самостојно средство. Затоа, со цел да се влијае врз најголем можен број единици во патогенезата на предвременото стареење на кожата, предложивме да се користи во мезотелиом како комплекс против стареење HPE-4 и Neovitin®. Од една страна, Neovitin® служи како засилувач (ефект на засилувач) што е и клинички потврдено (ефикасноста на HPE-4 се зголемила за 23%). Од друга страна, комплексот ја подобрува микроциркулацијата на кожата, го подобрува антиоксидативниот статус на кожата и го спречува фотостареењето. Поради тоа комплексот HPE-4 + Neovitin® треба да се смета за најуспешна комбинација која нуди најголем ефект во борбата против стареењето во оваа класа производи.

 • Останати состојки

Кај мезотелиомот, заснован на комплексот HPE-4 + Neovitin® се наоѓаат голем број високо активни состојки и екстракти кои им овозможуваат да работат намерно и ефективно врз соодветните области на кожата. Исто така содржи пантенол, кој има комплексен фактор на витамин Б5 добиен од квасец и семе од пченица. Пантенолот, не само што ја стимулира регенерацијата и синтезата на колаген во кожата, па се користи во мезотелиомот за лице и тело, туку и значително ја зајакнува косата, продирајќи во влакната и задржувајќи се подолго време во нив. Тоа ги прави отпорни на термички, хемиски и механички фактори на оштетување.

Shopping Cart