Hair balm (Балзам за коса)

1 050ден

Производ: Балзам за коса
Количина: 200мл.
Наменето за: регенерација на оштетена коса
Содржи: пептиди од ’рскавица и од тимус.
Рок на траење: јули 2023.

Нема на залиха

Категорија Ознаки: ,

Се препорачува за:

  • мека и свиленкаста коса;
  • олеснување на чешлањето;
  • подобрување на структурата на секое влакно;
  • обновување на косата оштетена од хемиски, термички и други влијанија;
  • подобрување на состојбата на скалпот;
  • активирање на растот на косата.

Погоден за секојдневна употреба

Состав: Прочистена вода, пептидни комплекси А-4, А-6, цетеарил алкохол, бехеноил ПГ-тримониум хлорид и цетил алкохол, бехентримониум хлорид, цетримониум хлорид, глицерин, сорбитол, циклометикон, етилхексил кокоат, Активин®, екстракт од природен пченичен протеин глијадин, хидроксиетилцелулоза, феноксиетанол со етилхексилглицерин, каприлил метикон, диметикон, гуар хидроксипропилтримониум хлорид, бисаболол, парфем состав, лимонска киселина.

Начин на употреба: Нанесете мала количина од балзамот на косата и почекајте 3-5 минути. Потоа исплакнете ја темелно косата со топла вода. Избегнувајте да дојде во контакт со очи. Се препорачува да се користи во комбинација со Mаската за коса со пептиди.

  • Пептид од ’рскавица (пептиден комплекс А-4)

Има биолошка активност, која се манифестира со нормализирање на метаболизмот во коскените и ’рскавичните ткива, промовира регенерација на зглобовите и сврзните ткива во рамките на кожата.

  • Пептид од тимус (пептиден комплекс А-6)

Ја активира клеточната врска на имунолошкиот систем и целосно го опфаќа целиот процес на имунолошкиот одговор, обновувајќи и нормализирајќи ја имунокомпетентната клеточна интеракција, синтезата на антителата и целиот имунолошки одговор. Има регулаторно дејство врз клетките на тимусот, го забрзува созревањето на различни популации на Т-лимфоцити, го изедначува односот на Т- и Б-лимфоцитите, го нормализира имунолошкиот одговор, има онкопротективно дејство.

  • Активин®

Развиената и тестираната технологија на оригиналните двофазни екстракти од медицински растенија од северна и централна Русија (мудрец, камилица, невен, кантарион) создаде познат биофлаволипиден комплекс АКТИВИТИН. За разлика од познатите екстракти во биофлаволипидниот комплекс активин, биолошки активните супстанции содржани во карактеристиката на растението во него имаат најизразено благотворно дејство.Собирањето растенија за биофлаволипидниот комплекс активин не е случајно. Анализата на досегашната литература и нашите сопствени опсежни експериментални податоци за составот на активинот покажаа дека двофазниот екстракт кој се добива од споменатите растенија содржи исклучително широк спектар на биолошки активни супстанции: како липофилни (хлорофили, каротеноиди, фитостероли, терпеноиди, растворливи витамини) и хидрофилни ( биофлавоноиди, танини, растворливи витамини), кои обезбедуваат сеопфатен исцелителен ефект врз проблемите со намалување на реакцијата на кожата, со витаминската исхрана, хидратацијата, регенерацијата, антиоксидантната и антимикробната заштита, подобрувањето на тургорот на кожата на целото тело.Комплексот Bioflavolipid Aktivitin е многу користен во козметичките производи произведени од нашата компанијата.

Shopping Cart